Musiquetes 2.0

Fa poques setmanes vam llençar la primera versió del portal musiquetes.cat, amb la intenció de posar a l’abast de tothom totes les cançons del disc “Musiquetes per la bressola”, del qual s’han editat 65.000 còpies.

Després d’unes primeres dades realment optimistes, amb més de 25.000 cançons descarregades, acabem de presentar la versió 2.0 del portal, on s’obre l’oportunitat a l’usuari per poder participar sempre que ho vulgui amb la web aportant comentaris, fotografies, documents, noves cançons i fins i tot vídeos. Una xarxa social al voltant del Musiquetes que tot just l’hem acabat d’obrir i que ens fa sentir, amb tota la modèstia de la que som capaços de tenir, molt contents.

Quins són els eixos que des del meu punt de vista fa encara més enriquidor aquest projecte? D’una banda, el desenvolupament tecnològic basat en LAMP (Linux, Apache, MySQL i PHP). D’un altre, el foment del Coneixement Lliure a través de les llicències Creative Commons utilizades. I per últim la creació i la dinamització d’un projecte educatiu i pedagògic obert a la participació de tothom, amb una concepció transversal perquè és capaç de barrejar diferents aspectes com la música i la creativitat, la història, la llengua i l’ús de la tecnologia, per citar els més representatius.

Musiquetes ha nascut aquest curs escolar però s’haurà d’enfortir al llarg del proper curs. Som-hi doncs.

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s