Atents a Jimdo

jimdo.pngM’interessen molt les idees que ajuden a tirar endavant projectes a Internet sense necessitat de suportar una forta estructura tecnològica. A banda de l’empenta que el fenomen bloc ha reportat a la xarxa, neixen noves apostes que estic convençut que mereixeran una atenció cada vegada més alta per part dels usuaris.

Una d’aquestes aportacions és Jimdo. Des del meu punt de vista un dels millors i més fàcils gestors de continguts que acaben d’aparèixer a la xarxa. No es tracta de símils a Joomla, SPIP, Typo3 o Xoops, per citar només alguns dels més coneguts. Sinó d’una aposta per la suprema facilitat d’ús que ajudi a poder elaborar i mantenir una web d’una forma àgil i potent en pocs minuts. Jimdo és un conjunt d’eines nascudes gairebé totes del món open source, que han sigut empaquetades per l’empresa alemanya NorthClick per oferir dos tipus de servei. Un primer gratuit, amb una url de subdomini (és a dir: elmeuweb.jimdo.com), 500 MB de capacitat i una caixa lateral de publicitat de Google. Un segon, de pagament (5$ al mes), amb opció de tenir una url de domini propi, 5 GB de capacitat i sense la publicitat que hem dit abans. I què pot fer Jimdo: crear fins 3 nivells de seccions, notícies, pàgines estàtiques de continguts, formulari de contactes, galeria de fotos, afegir serveis de YouTube i Flickr, newsletter, llibre de visites, etc., així com la possibilitat de triar entre un bon grapat de plantilles o d’afegir el nostre propi CSS, etc. Tots els ‘features’ els trobarem aquí.

Jimdo també té competència, és clar. Dins la mateixa línia de productes podem trobar a projectes com Weebly, Sampa, RealEditor i Synthasite. Els seguirem a tots de prop…

Anuncis

1 comentari

Filed under Uncategorized

One response to “Atents a Jimdo

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s