Lliçons d’Apple segons The Economist

Aquest és l’article que obre el número d’aquesta setmana de la revista The Economist. Parla sobre quines són les claus que han ajudat a l’empresa d’Steve Jobs a convertir-se en la companyia que tothom coneixem.

La primera, és que la innovació pot vindre de fora. Segons l’article, Apple s’ha convertit en una empresa integradora de tecnologies que no sempre es fabriquen a dins. És a dir, fa servir l’anomenada “network innovation”, on els productes poden vindre de fora però són adaptats fins donar-li l’estil i el disseny exclussiu desitjat. És el cas per exemple de l’iPod, que va ser encarregat a un consultor extern, o de l’iTunes, un programari que va ser comprat a l’empresa Casady & Greene i adaptat al cas.

La segona, molt clarificadora, és com Apple il·lustra la importància del disseny dels seus nous productes al voltant de les necessitats de l’usuari, i no tan des del punt de vista de la tecnologia. Els casos de l’iPhone o de nou l’iPod, que no han sigut en cap cas els primers telèfon i reproductor mp3, respectivament, són de nou clars.

La tercera -no apta pels qui no siguin com a mínim Steve Jobs…- aconsella en determinats moments ignorar les tendències que predominen en el mercat, i continuar treballant i creient amb el producte en qüestió. L’article recorda que es va ridiculitzar l’iPod a la seva sortida al mercat l’any 2001.

I la quarta i última lliçó, és la relativa a la tolerància i l’aprenentatge que ha fet l’empresa de la poma cada vegada que ha obtingut un sonor fracàs. Les experiències de Lisa, l’acord amb Motorola o l’ús del NeXT, que vint anys més tard d’haver-se desenvolupat s’ha utlitzat part del seu codi pel Mac OS X, són alguns dels exemples plantejats.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s