Sant Google, Santa Vikipèdia? Grouxo :-)

Avui he enviat un mail a l’Oriol i al Llorenç amb aquesta frase que havia trobat navegant i que atribueix al Grouxo Marx: “La política és l’art de buscar problemes, trobar-los tant si existeixin com no, diagnosticar-lo incorrectament i aplicar el remei equivocat”.

El Llorenç m’ha contestant amb aquest enllaç al seu bloc on explica les virtuts d’aquesta frase i la bona ocasió per comentar-la (eleccions a tocar i campanyes a tort i a dret). Però puntualitza que l’autor de la mateixa no és Julius Henry (el nom real de Grouxo), sinó Ernest Benn, editor, escriptor i polític anglès lliberal.

La veritat és que m’ha fet molta gràcia llegir el seu post, però picat per la mateixa curiositat que el mestre, he provat de tirar de Google i de la Wikipedia per veure a qui s’atribueix la frase. La veritat és que tot i aparèixer la referència a Ernest Benn, sobretot si es cerca la frase amb anglès, per contra he trobat també moltíssimes referències a Grouxo Marx. La Wikipedia ho fa, a través de la Wikiquote, en anglès, castellà i en català. I un seguit nombríssim de pàgines de frases cèl·lebres on de qui parla és de l’actor nord-americà i no de l’escriptor britànic.

A qui fer cas, doncs?

Per tant, amic Valverde, accepto el repte, i de moment li dono un vot de confiança al també autor d’aquesta altra frase: “Citeu-me dient que m’han citat malament” 😉

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s