El país de la censura plural

Estic indignat. Normalment no veig mai Televisión Española perquè considero que té un format caduc que no es correspon amb les exigències que li tocaria defensar a una televisió pública, tant des de la vessant informativa, més pendent de les cròniques de succesos, com de la resta de continguts, amb programes com “Gente”, “Corazón, corazón”, “Corazón de…”, o telenoveles com “Amar en tiempos revueltos”, “La viuda de blanco”. No cauré ara amb el tòpic de defensar un model que s’assemblés a la BBC, però si hagués de triar per aquestes terres em quedo, de llarg i tot els seus defectes, amb l’oferta que m’aporta TV3.

Dit això, no hagués fet un post dedicat a parlar de TVE si no hagués vist fa pocs minuts com aquesta cadena ha censurat l’entrevista que Jesús Quintero havia realitzat a José María García al programa “La Noche de Quintero”. Segons la cadena, l’entrevista ha estat treta del programa perquè “no considera oportuna su difusión porque en ella no se vierten opiniones, sino insultos, descalificaciones y ataques a terceras personas. Sólo ofreceremos la parte de la entrevista que se refiere a esta Casa, TVE, y a su Presidente, Luis Fernández, para que no se piense que ésta es la razón por la que se retira la citada entrevista”. La nota de premsa sencera es pot trobar aquí.

Poc després, abans de fer un zapping definitiu de la cadena, començava el programa “59 segundos”, amb una primera intervenció de l’inefable Pedro J. Ramírez defensant el seu diari i la seva trama informativa arran de l’11-M.

Que una entrevista a José Maria Garcia s’hagi censurat, mentre la neta de Franco no només campava lliurement sinó que cobrava 50.000 euros a la setmana al programa “Mira quien blaila”, dit pel mateix Garcia al programa del Buenafuente fa poques setmanes, em sembla d’una indignació sublime.

Ja n’hi ha prou.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s